BLOG

7 mituri despre tavanele extensibile

Vom da startul unui șir de mituri despre tavanele extensibile. Probabil există prea multe întrebări și puține răspunsuri - atât pe paginile de facebook, cât și google. Probabil ați renunțat la ideea de tavan extensibil anume din motivele pe care le vom enumera, pe care le-ați auzit la un vecin, prieten sau poate chiar un designer sau o altă persoană neinformată suficient. Și pentru că ne simțim responsabili de ceea ce se întâmplă, este de datoria noastră - a oamenilor din domeniu, să vă povestim următoarele lucruri.
Haideți să începem:

➡️ MITUL 1 - DĂUNEAZĂ SĂNĂTĂȚII:
Mulți consideră că din cauza componentelor chimice a membranei PVC, aceasta emană substanțe toxice, pe care veți fi nevoit să le inhalați. Da, nu o putem numi material natural, dar asta nu înseamnă că dăunează sănătății. Doar nimeni nu vă obligă să mâncați membrana sau să o ardeți și să inspirați fumul cu toate substanțele nocive. Într-o sticlă de plastic, din care beți apă minerală foarte benefică pentru organismul dumneavoastră, sunt la fel de multe componente chimice „periculoase” - dar asta nu ne oprește să o folosim.
Dacă acesta era până acum un motiv - vă putem spune cu inima liniștită că nu aveți de ce să vă faceți griji!


➡️ MITUL 2 - TAVANELE EXTENSIBILE SE RUP REPEDE
Așadar, pelicula PVC poate fi ușor ruptă dacă este atinsă cu un obiect ascuțit. Din alt punct de vedere, aceeași membrană poate menține o greutate foarte mare. De aceea, dacă dumneavoastră nu obișnuiți să jucați Darts pe tavan sau dacă nu obișnuiți să aruncați cuțite în tavan, puteți considera această „frică” un mit obișnuit.

 

➡️MITUL 3 - NE SALVEAZĂ DE LA INUNDAȚII
E un adevăr doar parțial. Haideți să vedem de ce:
Într-adevăr, am văzut cu toții multe videouri cu demonstrații precum că tavanul extensibil poate menține o cantitate mare de apă, doar că nicăieri nu s-a menționat că e nevoie să fie respectată o singură condiție - este foarte important să fie respectată ermetizarea montajului, care este posibilă doar dacă a fost montată corect, prefesional și cu membrană de calitate. Dacă sunt respectate aceste puncte, atunci membrana montată va fi capabilă să mențină până la 100 de litri de apă pe o suprafață de 20 de mp.

 

➡️MITUL 4 - MEMBRANA EXTENSIBILĂ ARDE CA HÂRTIA
În această afirmație, ar putea crede doar acea persoană, care nu doar nu cunoaște deloc chimia, dar nu a stat niciodată la un rug. Credem că fiecare a văzut cel puțin dată cum se deformează și se topește o sticlă din plastic. Același lucru se va întâmpla și cu membrana - datorită componenței sale chimice, aceasta nu poate lua foc. Desigur, nici în topirea lentă nu este nimic plăcut - mirosul înțepător, emanarea substanțelor toxice...

 

➡️MITUL 5 - că tot vorbeam despre MIROSURI...
Mulți consideră că membrana extensibilă emană un miros neplăcut. O fi oare adevărat? Într-o oarecare măsură - da. O membrană PVC de calitate într-adevăr este însoțită de un miros puternic, dar în câteva zile după montaj, acesta dispare și nu va rămâne nici urmă de miros.

 

➡️MITUL 6 - DUPĂ O VREME MATERIALUL NU MAI ESTE AȘA ELASTIC ȘI SE LASĂ, RESPECTIV SE FORMEAZĂ BURTĂ.
Această afirmație nu ezitați să o categorizați ca „bârfe” din partea concurenților. Cum vă imaginați acest lucru? Într-o bună zi, intrați în salon și tavanul s-a lăsat până la mijlocul încăperii? Da, cu timpul membrana extensibilă pierde din proprietăți și calitate, dar o membrană extensibilă de calitate exploatată corect, nu trebuie să se lase nici într-un caz.

 

➡️MITUL 7 - CU TIMPUL SE DECOLOREAZĂ ȘI SE ÎNGĂLBENESC
Este încă o „invenție” asociată tavanelor extensibile expusă de cei care nu au cunoștințe în acest domeniu tehnic sau din dorința de a denigra imaginea acestui model de tavane. Da, cu timpul, culoarea poate să nu mai fie la fel de intensă ca la început, dar pentru aceasta este necesar să se respecte o serie de condiții: efecte termice puternice periodice, curățare cu detergenți chimici ... Trebuie să fim de acord, în acest caz, vina tavanului sau a producătorului în acest incident va fi minimă.